kenmerken van een perfecte ontwikkelingsafspraak

Afgelopen week verzorgde ik twee masterclass-workshops voor ervaren leidinggevenden. We gingen met elkaar op zoek naar de kenmerken van de ‘perfecte ontwikkelingsafspraak’ aan de hand van concrete voorbeelden van de meest succesvolle afspraken van afgelopen jaar. Met als doel om voor komend jaar nog betere gesprekken met onze medewerkers te voeren en daarmee een belangrijke stap voorwaarts te maken naar succes als team.

Het werden twee inspirerende dagen en iedereen ging met concrete voornemens voor de komende ronde planningsgesprekken naar huis.

  • Volgde je deze masterclass? Laat dan hieronder een korte reactie achter over wat de workshop jou aan inspiratie heeft opgeleverd.
  • Nam je niet deel aan deze masterclass en ben je benieuwd naar de lijst van kenmerken van een perfecte ontwikkelingsafspraak? Reageer dan hieronder met de in jouw ogen meest belangrijke kenmerken en je ontvangt per email de hand-out (je emailadres dat je in moet vullen, is alleen voor mij zichtbaar en verschijnt niet op mijn website).

Reacties

  1. Mijn belangrijkste inzicht na het volgen van deze training: investeer in mensen die willen. En maak ontwikkelafspraken op het snijvlak van mindset en gedrag.
    Aanrader voor andere leidinggevenden.

  2. Mijn belangrijkste inzicht: maak ontwikkelafspraken op gedrag en niet op acties. Leg de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap bij de medewerker zelf.

  3. Ik heb de masterclass niet gevolgd, maar ik zou denken dat de belangrijkste kenmerken van een ontwikkelafspraak is dat het balans heeft tussen de persoonlijke interesse van de medewerker rondom het ontwikkelen van een competentie en wat het bedrijf van je nodig heeft.

Geef een antwoord

zestien − acht =