zet je team op scherp met een jaarplan voor 2016

Met een jaarplan voor 2016 creëer je een collectieve mindset voor al je teamleden. En aangezien het overgrote deel van ons gedrag op de automatische piloot gaat, is de impact van onze mindset groot. Wil je in één dagdeel samen met je team aan een jaarplan voor komend jaar werken? Lees dan verder.

De afgelopen twee maanden verzorgde ik voor twintig teams van Slachtofferhulp Nederland een workshop waarin we concreet en praktisch aan de slag gingen met hun jaarplan voor 2016. In één dagdeel werkten we aan de volgende vier zaken:

  • welke drie (of maximaal vier) resultaatgebieden vertellen ons of we gedurende het jaar wel of niet succesvol bezig zijn?
  • hoe monitoren we deze resultaatgebieden op een eenvoudige en zinvolle manier (ook als er geen of weinig  managementinformatie beschikbaar is)
  • welke acties of projecten kunnen we het beste oppakken in 2016, omdat die de meeste impact op deze resultaatgebieden hebben?
  • wat gaat dit van ons als team vragen? welke kwaliteiten van ons als team komen ons daarbij van pas en waar liggen onze belangrijkste uitdagingen?

 

Deelnemers aan deze workshop waren enthousiast. Enkele reacties uit de evaluatie:

‘maakt iedereen betrokken en verantwoordelijk. Workshop heeft kop en staart en geeft ook aan wat er van een ieder hierna verwacht wordt. Heerlijk’

‘in deze workshop kom je als team nog meer bij elkaar en krijg je nog meer energie om te gaan starten met het jaarplan. Wat ik fijn vond, is dat er al een groot deel van het jaarplan af is wanneer je deze workshop hebt afgerond’