jaarplan maken: wat bepaalt het succes van onze afdeling?

Via Dutch Training Professionals ontwikkelde ik een workshop Jaarplan maken voor Slachtofferhulp Nederland. Gisteren vond de eerste workshop plaats. In één dagdeel werkte ik met het team en hun leidinggevende in aantal gestructureerde stappen aan een krachtige aanzet tot een jaarplan voor de afdeling Communicatie.

Eric heeft op een prachtige manier geholpen om onze focus te verscherpen en doelgebieden voor het komend jaar te kiezen. Dat geeft veel duidelijkheid én energie!

De eerste stap wordt meestal overgeslagen bij het maken van een Jaarplan, zo is mijn ervaring. Namelijk de vraag: wat bepaalt het succes van onze afdeling? En wie zijn onze belangrijkste stakeholders en wat is voor hen belangrijk? Deze stap klinkt simpel, maar het vinden van een collectief antwoord op deze vragen is zo krachtig en waardevol. En legt een fundament voor het Jaarplan en het werken daaraan gedurende het jaar.
De stappen erna waren onder andere: welke thema’s zijn voor ons belangrijk komend jaar, welke projecten vallen daaronder, hoe creëren we tijd voor het realiseren van het Jaarplan en het belang van monitoring van de voortgang op het niveau van de gekozen succesbepalende resultaatgebieden bij stap 1.

Eric heeft met ons de verbinding gemaakt van hoofd naar hart en omgekeerd waardoor onze resultaatgebieden voor 2016 helder en duidelijk zijn!

Wellicht ook interessant voor teams binnen jouw organisatie? Mail me en we maken een afspraak om samen te sparren.
Via de knoppen hieronder kun je dit bericht delen met jouw netwerk. Mocht je dat willen doen: bedankt alvast.

Eric verstaat de kunst van het vak door ogenschijnlijk lastige processen terug te brengen naar de eenvoud!

Reacties

 1. Beste deelnemer aan de workshop: wat was jouw belangrijkste inzicht uit de workhop en wat kun je daarmee in de praktijk?

  • Eric heeft op een prachtige manier geholpen om onze focus te verscherpen en doelgebieden voor het komend jaar te kiezen. Dat geeft veel duidelijkheid én energie!

 2. Op 8 oktober heeft Eric met ons team een sessie gedaan waarbij we onze resultaatgebieden hebben benoemd. We hadden al veel voorwerk gedaan, en het was daarom des te leuker om te zien dat de workshop toch echt iets toevoegde aan onze focus en onze ideeën.
  Ik vond het inspirerend en ben blij met het gezamenlijke resultaat.
  Tnx Eric!

  • Dank voor je prachtige omschrijving van hoe ik met jullie gewerkt heb eergisteren.
   Mijn hart werd ook geraakt tijdens het werken met jullie.

 3. Eric heeft ons in vier uur tijd onze resultaatgebieden laten creëren.

  Hij verstaat de kunst van het vak door ogenschijnlijk lastige processen terug te brengen naar de eenvoud!