in gesprek over ontwikkeling

Voor de RTL Academy verzorgde ik een workshop voor leidinggevende over de vraag: hoe besteed ik tijdens de jaargesprekken op een zinvolle manier aandacht aan het thema ontwikkelen. Zodat zowel de medewerker als de organisatie daar beter van wordt?

Deelnemers werden – aan de hand van filmpjes, opdrachten en korte presentaties – geconfronteerd en aan het denken gezet over het thema ontwikkelen. Zodat ze na de workshop anders kijken naar dit onderdeel van het voortgangsgesprek met hun medewerkers. En opdat ze met behulp van de aangeboden inzichten en praktische tips deze gesprekken meer betekenis en diepgang kunnen geven.

Enkele thema’s die voorbij kwamen tijdens de workshop:

  • welke insteek kies ik voor het gesprek over ontwikkeling: talent of tekort?
  • welke mindset heb ik: fixed of growth?
  • in welke zone voer ik meestal een ontwikkelingsgesprek: de comfort-, learning-, of de panic/magic zone?
  • hoe leg ik bal bij de medewerker?

Met behulp van een werkboek bereidden de deelnemende leidingevenden van RTL Nederland meteen het gesprek met één van hun medewerkers voor.